Puerto de Mogan med STS 2005

Hej på dig som tycker om att läsa om våra resor.

Denna gång var vi för 4:e gången i Puerto de Mogan på Kanarieöarna. Första veckan med våra trevliga grannar och andra veckan med våra lika trevliga svärföräldrar. Med andra ord var vi där i 2 veckor. Första veckan var det bara sol. Andra lite blandat väder. Men totalt var det 2 mycket fina veckor.

En sak måste jag dock "skriva av mig" på en gång. Snälls ni, som har rum på övervåningen på Venezia. Har tålamod och förståelse för de som bor på nedre planet. Saken är den att det tidigare var tillåtet för alla att använda takterrassen, vilket sedan något år är förbehållet endast de som inte har en terrass på markplanet. Är det moln fram till 16 och solen kommer fram en liten stund så är det trevligt även för oss att se solen ett litet tag. Självfallet ska vi flytta oss när ni vill ha era solstolar, men det kan väl få ske på ett trevligt sätt. Vet du med dig att du redan fått lite för mycket vin kan du väl ta det lite lugnt och prata om det i en trevlig ton. Denna gång råkade vi, för första gången sedan vi började resa i början av 70-talet ut för några riktigt otrevliga människor som var helt oresonabla, fulla, över 55, älskare av klassisk musik mm mm. Det har som sagt aldrig hänt tidigare, och jag hoppas det aldrig händer igen. Vi har semester !!!
Jag har skrivit det mesta om Mogan vid det här laget. Titta bara på tidigare år på denna hemsida. Här kommer jag bara att uppdatera det som förändrats samt det som jag inte fick delge mina medresenärer vid informationstillfället p g a en lite snäsig reseledare ( även detta var första gången ).
Vad har förändrats sedan tidigare år :

Ja, hotellet som man har byggt på ett antal blir större och större. Dock tycker jag inte att det stör. Tvärtom är hotellet ett riktigt plus för de arkitekter som varit inblandade. Alla byggnader passar in på ett fantastiskt sätt. Vi tog oss friheten att besöka hotellet en kväll för att se hur det var. Det var mycket trevligt att ta en drink i baren. Det var som att komma bort och in i en annan värld. Et slags underland, långt bort från det vardagliga. En riktig rekreation ser det ut att vara. Väl värt ett besök även för gäster utanför hotellet. Kanske blir ni framtida gäster.

Vad har förändrats förutom hotellet:

Egentligen inget speciellt. En del restauranger har bytt ägare, vilket du knappat märker som gäst för första gången. Dock vill jag återigen uppdatera dig på en del saker, vilket jag som sagt inte fick göra vid informationen:

Här följer en del matställen, utan att speciellt rangordna dessa.

La Cicala: Återigen en restaurang som år efter år uppfyller de krav man kan ställa på en mycket bra italiensk restaurang. Här finns förutom tidigare år pasta och diverse bröd även förstklassig italiensk Pizza. Denna bakas i riktig stenugn. Vill du prova på italiensk pasta eller pizza när den är som bäst ska du gå hit., Jag har varit i Italien ett antal gånger, och detta fullt i klass med Italienska restauranger. Tack Ivan ( den italienska chefskocken tillika ägaren ) 

Vi kan inte heller undanhålla er :

Guantanamo som ligger några km utanför Puerto de Mogan. Man kommer dock enkelt dit med buss eller Taxi. Den mest spanska restaurangen vi har träffat på under våra 4 år i Mogan.

El Cappucino: Genom att du reser med STS får du ibland 10% på allt. Bara det skulle ju vara av intresse. Men så är det inte. El Capuccino som ligger på samma " gata " som receptionen erbjuder verkligen fisk av riktig toppkvalitet. En sjötunga på El Cappucino är i regel ett litet mästerverk i konsten att tillaga fisk på rätt sätt. Det var här jag lärde mig äta fisk för några år sedan. Men en sak som jag verkligen vill framhålla är en Tapas och en öl. Fyra Tapas och två öl kostar ca 10-12 €. En Tapas räcker för 2 personer om man bara vill "prova lite". Mer "än kanonbra!"

Tortuga: Tycks vara en restaurang som har samma ägare och kanonkäk. Speciellt deras trerätters middag för ca 15 € är mycket prisvärd.

La Lonja: En restaurang med hur många rätter som helst. Ett måste.

Renata. Verkar vara en restaurang med svensk/norsk påbrå. Litet men trevligt

Bistro Carlos: Man tappade i våras Tomas ( se tidigare sidor om Mogan ), vilket jag tror att medverkar till att stället kommer att gå under. Så passa på. Kocken är densamma, d vs Karl ( Carlos ), men helheten, d v s lite halvtokige Tomas är borta. Du som vill träffa Tomas kan dock ta dig till Bahia hotell lite närmare Las Palmas för att hälsa på honom. Tomas är bland  de få på öarna som förstått vad restauranglivet innebär. Han vill öppna eget, vilket jag verkligen hoppas att han lyckas med det.

Jack y Negro: Utifrån ser det inte ut mycket för världen. När du väl kommer in så får du dock utsökt spansk mat. Öppnar i regel först efter 18.30 och ligger ca 100 meter från standen till höger om det lilla kapellet. 

Vad gäller vidare i Mogan kring jul ?

Ja, inget speciellt egentligen. Allt som jag skrivit tidigare stämmer egentligen fortfarande. Lite mer folk är det dock på stranden, p g a hotellet. Men det är än så länge inget problem tycket vi. I övrigt är det endast få, ( tack och lov ) förändringar sedan föregående år. Det finns visserligen en rad nya affärsområden. Men kan det verkligen löna sig ?

Tyvärr tar det för lång tid att få ut all julbelysning för de som ansvarar för det. Men förklaringen jag fick kanske stämmer: D v s att vi i norden behöver mer ljus än de som ständigt lever under solen.. Så julljus kommer inte förrän kring tredje eller fjärde advent. Men vad gör det. Åker man hit i december så är det nog så att man vill slipp julstressen. Vilket du verkligen gör här.

 

Till vänster våra grannar både här nere och hemma. Stora terrasser gör att man kan sitta flera i det varma kvällsmörkret

Trad.jazzfestival har man här 2 gånger per år. Detta inföll under de 2 veckorna vi var här nere. Varje kväll mellan 19.30 och 23 spelades det Jazz. Även om man inte befinner sig på lilla torget hör man jazzen över området.