SPA-resa till Nådendal över nyår 2006/2007

Vi ropade för första gången in en resa på nätet via ICA-Kurirens hemsida. Därför hamnade vi i Nådendal över nyår. Det sas att det var ett 5-stjärnigt hotell, men det var väl att ta i lite. Fyra till 4 plus stämmer nog mer i våra ögon. Resan arrangerades av Grand Tours. 
Hotellet ligger mycket fint, 15 km från Åbo. Rummet vi fick var stort och rymligt. Hotellet var mycket rent i de allmänna utrymmen. 
Man fick inte fotografera inomhuspoolerna. Men det fanns en mycket stor pool samt en något mindre som dessutom låg på ca 32 grader. Till höger ser du utomhuspoolen som hade en temperatur av ca 30 grader. Därutöver hade man 2 jättestora bubbelpooler samt finsk och turkisk bastu. Trots att det sas att hotellet hade över 600 gäster kändes det aldrig som om man behövde trängas. Glöm dock för all del inte att ta med handduken från rummet. Trots att man utger sig för att vara ett 5-stjärnigt hotell måste du betala 2 € om du vill ha en handduk nere vid badet. Mycket dåligt. Så tänk på att ta med handduken från rummet.
Buffé ingick 2 av dagarna. Var väl inga större fel på maten förutom att t ex grönsakerna hade kokat betydligt längre än de borde. Annars fanns det en hel del att välja på. Dessutom var det så väl ordnat att Grand Tours hade bokade bord. Vilket underlättade en del.
På nyårsafton kom en mindre sambaorkester och spelade samt dansade en stund. En eloge till tjejerna som orkade dansa så mycket. Vi andra blev svettiga av att bara titta på.
Dans på nyårsafton under blå "himmel". Klockan 24 avslutades det gamla året med ett fantastiskt fyrverkeri ordnat av hotellet. Man stod som en kung på en jättebalkong med de andra gästerna och tittade med en glas skumpa i handen. 
Till höger om hotellet ser du en båt. Den saknar bl a motor, utan används enbart som hotell och har således ett större antal rum samt även matsal och bar.
Sammanfattningsvis kan väl sägas följande: Vi var 2005 på Yazuragi Hasseludden utanför Stockholm. Även detta ett SPA. Om man jämför dessa 2 SPA så kan man väl säga att vi föredrar Hasseludden om man riktigt vill ha lugn och ro samt njuta av genuin japansk mat. Hasseludden bjuder badgästerna dessutom på frukt och juice under vistelsen. Nådendal endast vatten. Jag föredrar även Hasseluddens utebassänger framför Nådendals utepool. Att Nådendal har ett större antal affärer är inte något direkt plus, eftersom de är ganska dyra. Dock är omgivningen bättre i Nådendal eftersom du kan ta en ordentlig promenad i omgivningen. Så man kan väl sammanfatta det med att smaken är delad. Beroende på vad du vill få ut av ditt SPA ska du välja resmål.