Roquetas del Mar, Spanska solkusten

 

När

Ska du besöka den spanska solkusten så gör det gärna före eller efter den varmaste delen av sommaren. D v s inte i juli och augusti eftersom värmen då gärna kryper upp och även över 35 grader under långa perioder.  Men mitten av maj till juni och från augusti till oktober och t o m in i november är vädret behagligt varmt och håller sig i regel mellan 20 och 25 grader, även om undantag uppåt och neråt finns. Solkusten har nästan 300 soldagar per år, så namnet stämmer verkligen.

Var

Själv känner jag bara till Hotel Playa Capricho (****) som ligger några km från Roquetas del Mar med sina 90000 invånare på den spanska solkusten. Men dessa 90000 invånare märker du inget av här. Hotellet ligger i en lugn del där man snarare får leta efter folk. Landar gör du på Almerías flygplats som ligger ca 45 minuter från hotellet. Hotellet och hela resan kan du boka genom utmärkta SOLRESOR

Hotellet, boende, mat och dryck

Hotell Capricho har fyra stjärnor och det märks på de flesta ställen på hotellet.  Sängarna är hela 135 cm breda, viket gör 270 cm i ett dubbelrum. Det är rent och snyggt och receptionsdelen är magnifik, även om personalen har sina brister i andra språk än spanska. De kan engelska, men av varierande grad. Ibland får man känslan att de hör när de vill höra. Maten på hotellet är bra, även om frukosten i stort sätt är lika för varje dag. Ägg, bacon, omelett och äggröra steks undan för undan direkt efter dina önskemål.

Däremot varierar lunch och middag mycket. Du får i stort sätt både till lunch och middag 2 sorters fisk samt 2 sorters kött stekt direkt under tiden du väntar. Förutom detta finns det både fisk och kött i buffén för er som har ”all inclusive”. Olika sorters grönsaker, både kokta och råa finns.  Till efterrätt har man lite av varje att välja på. Dock ska sägas att menu´n inte är lika omfattande här som på vissa andra ”all inclusive”-hotell. Men det gör inget. Klassen på maten är hög och man blir mätt så det räcker och blir över. Matsalen är inte så stor heller, så ljudnivån är inte lika hög som på vissa andra hotell.

Baren är otrolig varierande och drycker som annars aldrig brukar finnas på all inclusive-hotell finns här. Som t ex en 8 årig maltwhiskey som heter Dyc och som är väldig god. Du har även Beefeater, Jägermeister, Baccardi och mycket annat förutom de lokala dryckerna.  Dessutom har de under del av dagen även gratis Tapas.

Bad

Här får alla badälskande sitt lystmäte. Du har inom hotellområdet en enorm pool, utan raka sidor. Ser ut som en mindre insjö med vattenfall, fontäner och små öar. Djupet är ca 1,4-2,5 meter. Tar du dig ett varv kring den yttre bassängkanten tar det mellan 5 och 7 minuter i maklig takt. Därtill finns en stor fin barnbassäng, 2 bubbelpooler ( jacuzzi ) och 2 vattenrutschkanor.  Det finns t o m en inomhuspool. En liten fiffighet är att det finns några omklädningshytter så man slipper ligga med blöta badkläder hela dan. Ett stort antal palmer gör att du lätt hittar just din plats med sol eller skugga.

Går du sedan ut genom den bakre grinden så har du bara att gå över promenadstråket så är du på en sandstrand som enligt uppgift ska vara minst 15 km.  Bred härlig sandstrand, fast ”sanden” just här är lite mer åt ”smågrushållet”.  Det är m a o inte den finaste sanden, men gruset är trots allt inte störande grovt. Men du får ta med dig några skodon ändå, eftersom sanden framåt eftermiddagen blir glödhet at gå på. Kommer du ner i vattnet så är det inte långgrund utan du är nere på ”simnivå” efter några meter.

Att se

Att gå strandpromenaden åt vänster gör att du passerar ett stort antal små sommarhus på ena sidan och stranden på den andra.  Går du åt höger så hamnar du efter ca 20 minuter i ett naturreservat. Här finns dock inga höga träd utan bara låg vegetation. Det ska finnas mycket olika fåglar här för den som kan sådant bättre än jag. Jag såg mest svalor, gråsparvar och pilfinkar. Du kan även gå inne i samhället. Allt är i stort sätt platt. Så det passar även den som har svårt att gå eller har rullstol. Ska du se något annat får du nog följa med någon av alla utflykter Solresor har.

 

Åter till startsidan