Berlin påsken 2004

Efter att för några år sedan besökte Berlin ville vi återvända för att se vad som skett de senaste åren.
Vi åkte buss med EGE-trafiken från Norrköping. En ganska mulen resa via färja Helsingborg- Helsingör samt Getser-Rostock. Vi startade 6,30 och var framme 21.15
Nästa morgon åkte vi på sightseeing med bussen , När i väl kom till Olympiastadion skippade vi bussen utan gick tillbaka till hotellet, vilket tog ca 2 timmar. Det är ganska enkelt att gå i Berlin om man har en karta. Ett problem är bara att Berlin är mycket större än man tror. Cirka 5 mil bred.

Den tredje dagen beslöt vi att gå runt i Berlin. Vi startade vid Lützovplatsen där hotellet låg. Först besökte vi Checkpoint Charlie samt murmuséet som ligger intill. Helt otroligt med vilken uppfinningsrikedom man har försökt att fly till väst. Muséet är väl värt ett besök.

Efter besöket provade vi den omskrivna Currykorven. Det var dock ingen större hit. En varm korv som man skär i bitar, formligen öser på ketchup och Curry. Därefter gick vi vidare till Brandenburger Tor, som är en självklarhet när man besöker Berlin. Därifrån gick vi vidare genom Tiergarten som är en stor park mitt i Berlin
Ovan ser du Gedächtnichkirche, En bombad kyrka som man låtit stå kvar och som är fint upplyst på natten.

Till vänster en del av muren. Tyvärr har man börjat kladda ner alla fina bilder som målades på muren efter Östtysklands fall. Nedan ser du en del av muren som man låtit stå kvar. Oftast ser man dock bara en markering i gatan för att visa var muren gick

Självklart var vi också på KaDeWe som är ett otroligt varuhus. Tyvärr tycks hela Berlin vara där just denna dag, så vi gick snabbt därifrån.

En annan anledning för att åka tillbaka till Berlin var maten, som var helt otroligt. Utom den gången när bussbolaget ordnade middag på kvällen. Det var en riktig miss. Men här till vänster ser du riktig Berlinmat. Schweineaxe, Sauerkraut och Knödel, Helt fantastiskt.
Hemresan gick sedan via Öresundsbron.

Besök Berlin. En helt fantastisk stad med allt från gamla byggnader till de senaste glashusen. Vi kommer nog att åka tillbaka en dag.

Till sist en bild på grön gubbe. Det finns 2 sorter. Denna syns oftare i den gamla östra Berlin.