Fuerteventura 2006

Ovan ser du en något förvrängd panoramabild från hotell Barceló Jandía Playa

Oktober 2006 gick resan med www.solresor.se  till Fuerteventura. Det blev 2 veckor i sol. vind och vatten. Hotell Barceló Jandia Playa ligger på den södra delen av Fuerteventura. Härifrån är den gångavstånd till orten Moro Jable.
Solen sken i 14 dagar, utom 1 förmiddag. Temperaturen var 25-30 grader i luften, 23-24 i havet och 25-26 i poolerna. Så det kan man inte klaga på. Allt detta gjorde att växterna såg ut att må mycket bra.
Stranden går från hotellet åt höger ända till Moro Jable. Följer du stranden tar det minst 1 timme. Går du vägen eller strandpromenaden går det mycket fortare. Följer du havet åt vänster möter dig ett pärlband av stränder med mindre stenrösen emellan. Ganska lite folk gör att du har gått om plats och slipper trängas. Beror lite på var du går ner i vattnet så är det mer eller mindre långgrund. Vissa dagar var det även lite strömt. Vinden och brisen pågår de flesta dagarna, men är sällan besvärlig. Tvärtom är det skönt med lite vind. Samtidigt farligt, eftersom man kan lätt ligga i solen för länge utan tillräckligt solskydd, vilket vi såg många exempel på.
Inne på hotellområdet så finns det mängder av gångar med blommor och palmer. Gångarna leder till rummen, receptionen, poolerna, barer mm. Renligheten är hög och man städar och fixar mest hela tiden. Varje morgon kör någon med en liten maskin och tvättar hela golvet kring poolerna.
Till höger ser du några av de 7 pooler som finns i området. Vissa är mycket barnvänliga med bara 10-20 centimeters vattendjup. Största djupet är ca 1,5 meter. Vid vissa pooler har man musik och vid andra inte. Så du kan själv välja hur du vill tillbringa din dag. Dessutom har du ju havet nedanför.
Poolerna är inte bara många, de är även rejält tilltagna. Formerna och omgivningen gör att det heller inte blir tråkigt. Du kan ju byta pool varje dag om du vill.
Frukost, lunch och middag inkl. all dryck ingick. Maten var helt fantastisk. Här fanns gott om valmöjligheter för alla. Gott om frukt och grönt. Fisk och kött varje mål. Köttet kunde förutom vanliga kotletter och biffar bestå av spädgris, mjölklamm, kanin, kyckling mm. För de mindre fanns alltid pasta, pizza och hamburgare om inget annat skulle passa. Ostbricka och efterrätter fanns det självklart också. Eftersom du ju inte kan dricka kranvattnet ingår också vatten som du kan ta med dig från restaurangen eller andra ställen inom området. Eftersom det är buffé så gäller det verkligen att hålla koll på det man äter, annars kan man rulla hem efter 14 dagar.
Som sagt så ingår all dryck en av barerna har dessutom självbetjäning med allt från vatten till vin, öl och sprit. Även här gäller det att hålla igen. Speciellt med tanke på det varma  vädret. Ta du för många barvändor så klarar du inte dagarna. Vid just denna bar kan du också hela dan äta snacks som t ex hamburgare, mackor, kakor, pommes mm, mm.
Ligger du vid poolerna så har du  t o m en bar mitt i poolen. Även här finns allt att tillgå. För barnen lockar väl Cola och juicerna mest. För de vuxna tycks det oftast handla om Martina, GT och öl.

I området finns dessutom tennisplaner, bastu, möjligheter till diverse massage och mycket annat. Dessutom anordnas dagligen gymnastik, fotboll eller andra tävlingar du kan vara med på. Det finns även möjlighet till Internet.

Från hotellet har du en underbar utsikt över havet och soluppgången. Det gäller dock att vara snabb. Hela solen är uppe på 5 minuter. Ofta ligger även en molnskärm precis där solen går upp.
Bakom hotellet finns ett litet berg. Med normal hastighet tar du dig upp dit på under timmen. Tillbaka tar det knappt 30 minuter. Men härifrån ser du in mot ön, men även ut över havet och hotellområdet. Ön är en 20 miljoner år gammal vulkanö. Därför är det ganska kargt på många ställen.
Uppifrån berget ser du 2 hotell. Det rödgulaktiga hotellet är Jandia Playa. Det vita är Jandia Mar som du också kan boka via Solresor.  10 minuter höger om hotell finns en mindre zoo med diverse fåglar och andra djur. Populärt speciellt bland barnen.
Om du har barn eller bara vill slappa och ta igen dig är detta ett fantastiskt resmål, väl värt sina pengar. Om du inte vill behöver du egentligen bara pengar till kort och frimärken. Men då kan du förstås inte shoppa i Moro Jable eller följa med på Solresors många utflykter.

Så välkommen ner. Vi tänker i alla fall komma tillbaka. Du kan se mer på www.solresor.se . Har du fått lite inspiration via denna hemsida så berätta det gärna för solresor. Säkert kul för dom att veta att folk trivs.