Mallorca  juni 2004

Vi gjorde ännu en resa till en medelhavsö. Denna gång till Mallorca och Alcudia. Det roliga med denna resa var kanske att vi var 13 personer som åkte. Genom att vi redan 13,30 var på hotellet så kändes lördagen nästan som en extradag. Hotellet Ses Fotges låg i direkt anslutning till stranden, som var 14 km lång.
Att hålla ihop 13 st åtminstone när vi åt, beslöt vi att ta halvpension så att vi i alla fall träffades under frukosten samt under middagsbuffén. Den var ganska bra, men kanske lite mycket "barnmat". Men man behövde inte gå hungrig från bordet.
Att bara ligga vid stranden ligger inte för oss. Så första dan gick vi till Sálbufera som sas vara en park. Det var dock mer ett träskområde med en hel del fåglar. Dessutom gick både kor och hästar i vattnet.
Något som är ganska enkelt att göra är att promenera längs den långa stranden. Att gå 4 km till Port d'Alcudia är ingen större konst. Vill man inte gå tillbaka kan man ta bussen hem. Men tänk på att ta bussen redan vid första hållplatsen i stan. Bussarna blir snabbt fulla vilket medför att de bara passerar senare hållplatser.
Att cykla är ganska enkelt. Om det inte finns direkta cykelvägar så finns det breda väggrenar som inte brukas av bilar utan endast fotgängare och cyklar. Så vi tyckte att det var relativt säkert. trots det gäller det att se upp ! Ta inget för givet. Vi cyklade till Port de Pollenca. Fin plan väg med fina vyer. Cykel kan du hyra på hotellet och hämta ut på andra sidan gatan. Enkelt.
Några saker som jag tycker bör framhållas är att personalen Ses Fotges var mycket bra, hjälpsamma, trevliga och tillmötesgående. Hotellet ligger perfekt intill stranden. Har man barn är det också perfekt på flera sätt. D v s nära en långrund strand med fin sand, poolområde, lekområde, bra barnvänlig mat mm. Hotellet ligger visserligen intill vägen, vilket dock inte är störande. Stänger man dörrar och fönster är det knäpptyst. Hotellet är trestjärnig, och det uppfyller man till fullo. Hela tiden såg man folk som städade och höll rent.
Alcudia är nog i det närmaste perfekt för dig som bara vill sola, har barn, vill shoppa, ha det skönt, vill cykla mm. Trots det kändes det lite fjärran från filmen sällskapsresan. Men mycket folk får man räkna med. Vill du ha lite "frid" så ta cykeln eller gå till Parken jag beskrev ovan.
I Port de Pollenca hade några gjort fantastiska sandformationer. Paret till vänster är i nästan naturlig storlek !
Jag tror att de flesta resebolag har resor hit. Vi tog dock STS, som vi har mycket bra erfarenheter av. Varför byta en vinnande häst, som man brukar säga. Du finner mer om STS på deras hemsida www.sts.se
Ett litet tips. Köp ingen sprit på flyget, utan vänta tills du kommer ner. Efter lite letande i alla affärer runt hotellet finner du snart att du kan köpa en burk öl för ca 0,70 € och en hel liter Famous Grouse för strax under 10 €. Enklare viner finner du från ca 1 €. Så varför betala mer än det dubbla. Det finns en hel del affärer runt hotellet. Om du vill kan du gå ca 20 minuter mot Alcudia. Där finns en större matvaruaffär med lite lägre priser och bättre utbud

Ja, så var det en bild på stranden igen . Underbar !

Skönt att bara ha några meter till havet. Här kunde man även hyra diverse kanoter, trampbåtar, brädor mm. En stor tavla på hotellet visar vilka aktiviteter för både stora och små som är aktuella just denna dag. Stavningen är det dock lite si och så med. T ex så hade man ingen "Hore riding", vilket kanske varit roligt.
Och föredrar man poolen så kan man bara där. Vad som kanske skiljer sig på detta hotell var strandbaren ( se bild nedan )som ligger vid poolen. Här kunde man få riktigt bra mat till lunch, inte bara hamburgare och korv.
Ja, som du ser har jag inte mycket negativt att säga om Alcudia. Kanske lite konstigt med tanke på att jag hade negativa tankar innan avresan.

Jo, ett tips till. Överskatta inte er förmåga att ligga i solen. Använd sololja med hög skyddsfaktor så får du en bra vecka i Alcudia.

Ja, varför var vi nu 13 personer som åkte hit ? Jo vi skulle fira Monica som fyllde 70 år. Inspirerad av ovanstående sandfigurer gjordes bl a med en sandtårta på ca 2 meter. Men vi har nog lite träning kvar som det ser ut.