Puerto de Mogan 2003

Här ovan ser du stora delar av Puerto de Mogan, med bad, hamnen, havet och i mitten de lägenheter man kan hyra genom STS solresor som vi reser med till detta solparadis. Den skyddade stranden gör att man kan bada även om det blåser lite ute till havs, vilket är bra inte minst för små barn. 

 

Nu har vi varit på Kanarieön Gran Canaria igen. Och precis som förra året besökte vi Puerto de Mogan. Tiden denna gång var 2 veckor i slutet av november och början av december. Här vill jag försöka ge dig lite tips så att du får en lika bra semester som vi.

På samtliga hus finns det solterrasser med blommor, stolar, bord och t o m dusch.

 

Till höger ser du badstranden. Bortom till vänster har du lägenheterna och till höger den något vitare delen är hus tillhörande lokalbefolkningen. Mellan dessa två byggnadstyper går det en väg. I övrigt kan man inte åka bil, vilket är kanonbra. Du som varit här tidigare lägger kanske märke till Sanden. Jo, den var svart förra året, men har denna sommar bytts ut till fin brun sand från Afrika.

Till vänster ser du lägenheterna och hamnen. Längs med hamnen finns en hel rad restauranger. En del bra, och en del mindre bra. En av de absolut bästa vid hamnen är La Tortuga som serverar mycket bra mat. Speciellt fisken är fantastisk och prisvärd. De har varje vecka en trerätters för ca 15 € . Den får du betala minst det dubbla hemma i Sverige.  Kanin är annars en nationalrätt på Kanarieöarna. Den bästa jag ätit var på Jack y Negro. En restaurang som kan vara lite svårt att hitta, eftersom det bara är ett hål i väggen och inte öppnar förrän efter klockan 18. Men här får du grillad mat som du bara måste prova.
En annan restaurang du absolut inte får missa ligger precis ovanför stranden. Den heter La Cicala. Du ser lätt det gula utetaket.

Jag nämnde den även förra året. Samma trevliga bemötande även i år. Ligger också bra till. Ligger man på stranden så är det bara några meter så kan du få både mat och dryck.

Dessutom kan du inte äta bättre pasta i Italien. Ibland undrar man om kocken tar upp pastan precis på sekunden.

Vill du inte ha pasta har de ett antal enklare rätter. Dessutom stannar många till bara för en kopp kaffe eller en öl.

Varje morgon tog vi en ordentlig promenad antingen på stranden eller runt det nya området som håller på att byggas. Vi passade på så att vi kom lagom till öppningen av snabbköpet ( Spar ) . På så sätt fick vi alltid färska frallor till frukost. Det finns förutom Spar ytterligare 3 st Supermerkado nära lägenheterna väl värda att kolla in.

Restauranger jag inte har bra erfarenheter av är restaurangen längst ute på piren. De har dålig och ointresserad  serveringspersonal. Mozart har mycket tråkig mat. Den italienska restaurangen vid det lilla torget är mycket dyr och restaurangen som tillhör hotellet, men som har utsikt mot hamnen hade nästa äckligt fet mat

Men det är vad vi tyckte. Du kanske har en helt annan uppfattning.

En dag åkte vi på utflykt med STS. Det var en mycket smal och slingrig väg upp till en liten by där befolkningen bodde i grottor. Till vänster ser du ett av rummen i en grotta. Det följde med någon slags amatörpapparazi som filmade hela resan. Det gick visst att köpa filmen efteråt, men det var bara en i bussen som gick på det hela. Det tycks vara en ny ganska störande fluga för året på ön.
Här till höger ser du att hela bergväggen är full av hål där man byggt "lägenheter" direkt i berget. Men det är inte bara boningshus. Nej, även hönshus, svinstia mm har grävts ut. Väl värt ett besök. Inte minst för den spännande resan.

En av alla fantastiska saker i Puerto de Mogan är gränderna, husen och alla blommor. Man får ett slags lugn när man går här. Och det bästa är kanske att det inte går att åka bil här.

Dessutom kan du var i fred. STS har personal från flyglatsen till receptionen. De finns alltid till hands om du behöver dom, men tränger sig inte på. Du har dessutom ett mobilnummer om du skulle råka ut för sjukdom eller annat akut. Speciellt bra för dig som kanske känner dig som inte åker utomlands så ofta och känner dig lite osäker.

Här till höger ser du hur det ser ut i en av lägenheterna. Rent och snyggt. En del lägenheter är lite slitna, men restaureringsarbete har påbörjats. Här finns en både en liten kyl och en liten spis, TV och bad/dusch. Kakel på golvet gör att det ser rent ut. Speciellt när du har badat så drar du alltid med dig en massa sand.

Varje vecka har man marknad i Puerto de Mogan. Betala inte det pris de begär, utan pruta, pruta pruta. Ett skärp för 23 € kan du få för ca 10 € . En plånbok för 45 € får du för ca 15 € . Håll ut och bestäm vad du vill betala innan du ger dig in i köpslåendet. Ofta finns samma vara på flera ställen, så håll ut.

Jo till sist ett tips till. På bilden till vänster ser du en mast på toppen. Om du går en bit in i dalen så er du en serentinväg till vänster vid första rondellen. Går du dit så ser du en bom och en skylt som säger att det är förbjudet att gå där. Men det gör alla ändå. Passa på att gå upp här ( Jag får väl inte uppmana till det. det är du själv som måste avgöra om du vill eller inte). Inte bara för den fina utsikten utan också för att se den vackra vägen och dess växter. De kom till för att en arkitekt ville bygga på toppen, men sen inte fick bygglov. Men vägen finns kvar.

Blev du intresserad ? Titta då på STS egen hemsida på www.sts.se