Rhodos september 2009

En favorit i repris blev det i år. Vi var på samma hotell på Rhodos som förra året. Men om ett ställe är bra så åker vi gärna tillbaka dit. Som i detta fall The Forum Beach.
Som du ser finns det 3 pooler bara på denna yta. Dessutom finns det mindre pooler på andra ställen på hotellområdet. Den bortesta poolen är en barnpool. Bakum den ser du parasoller och ett hus. Där har du snackbaren där du kan ta en hamburgare, en kopp kaffe eller en drink under hela dagen.
Vill du inte gå till baren ovan så har du alltid Petros som står i baren här till höger och som du hittar i den första poolen. Du kan här både ta dig en drink i vattnet eller sitta på andra sidan "på land". Här samlas ofta folk och man lär känna en massa trevliga människor på det sättet.
Men bäst är nog närheten till stranden. Där hotellområdet tar slut så går du bara över en väg där väldigt få bilar åker. Vägen är så smal så knappt 2 bilar kan mötas. På andra sidan vägen startar strandområdet sär det också finns gratis solstolar för hotellets gäster.
Från stranden ser du Turkiet bara någon kilometer över havet. Himlen tycks för det mesta vara blå och varma vindar gör det drägligt att ligga här även om temperaturen går över 30-strecket. Dessutom är det ju inte så många meter till baren.
Ja, som du ser så är det inte långt till Turkiet från hotellet. Ska du ta en dagstur dit så måste du först åka till Rhodos stad, vilket tar 10 minuter med taxi. Därifrån går det färjor.
Det enklaste är att boka resan all inclusive. Då ingår både mat och dryck. Maten på hotellet är riktigt bra. Dagligen finns det både fisk, kött och fågel ( vilket oftast är kyckling) . De har också i regel både potatis, pommes frites, ris och pasta. Dessutom gott om fräscha grönsaker.

Men vill du trots allt äta ute så har en del restauranger så här fina tavlor på utsidan så att du enkelt ska kunna se vad du beställer.

Den här fagre mannen satt i en affär som hans dotter drev. Affären ligger ungefär 5 minuter från hotellet. Cirka fem minuter från hotellet börjar affärsgatan med massor av affärer och restauranger för den som har för mycket pengar med sig.
Till slut en titt in i ett hotellrum. Vårat "rum" bestod av ett sovrum och bakom det en liten köksdel där det också stod ytterligare 2 sängar. Bakom det har du sedan balkongen som i vårt fall låg mot poolområdet.

Bra service och trevlig städpersonal var det också på hotellet.