Rhodos augusti 2008

Återigen på resande fot. Den här gången for vi med Solresor till Rhodos och Ixia-området. Ovan ser du poolområdet som har rum och lägenheter runt hela området som bl a består av 3 pooler med olika djup. Till höger ser du vägen som du måste korsa för att komma till stranden. När man läste katalogen fick man uppfattningen att det var en bred trafikerad väg. Men som du ser är den jättesmal och bara någon enstaka bil. På höger sidan är det ingången till hotellet och korsar man gatan är man redan vid stranden.
Stranden består av småsten. Så har man strandskor så är det en fördel. Annars finns det att köpa sådana där nere. Det blir djupt ganska fort vilket gör att många inte bryr sig över lite småsten. Vid den här årstiden blåser det i stort sätt hela tiden, vilket kanske får dig att fundera. Men det är bara skönt. Går tempen uppåt 30 grader så är en varm sjöbris bara bra skönt och man kan ligga betydligt längre än om det vore vindstilla. Dessutom är det skönt med vågor när man ska bada och vinden tycks vara utmärkt för surfare. Det finns en hel del solstolar vid stranden som tillhör hotellet och är gratis.
Fina blommor finns det även här på Rhodos. Men med tanke på hur sällan det regnar på sommaren måste de vattna rätt bra.
Maten ingår ju i priset. Det är buffé varje dag, både lunch och middag. Men en av dagarna får man gå över gatan och äta på á la carte restaurangen. Här har man, som du ser till vänster, en fin havsutsikt och kan se solen gå ner.

Maten på hotellet kan man inte klaga på. Det fanns så man blev mätt och lite till varje dag. Ganska bra ordning var det också.

Förutom maten så ingick ju också allt dricka. Och som du ser till höger så var poolbaren välfylld. Det fanns ytterligare en bar i poolområdet. De hade även lite enklare mat som hamburgare, pommes, sallader mm om man blir sugen mellan lunch och middag.
Ska du till Rhodos och, som vi , egentligen bara sola och bada så bör du i alla fall åka in till Rhodos stad en dag. Det går buss för sådär 20 kronor, men taxi från hotellet kostar ca 10-12 € för två personer. Så det är ju inte mycket. Gamla stan består av massor av små fina gränder, men också lite större stråk med det vanliga souvenirtjafset. Men väl värt ett besök.
Det är inte bara gränder och gamla hus utan även ett och annat granatäpple som växer här. Här i gränderna bor det fortfarande en hel del av "urbefolkningen". Ofta har de dörrarna öppna så att man kan titta in. Ser inte direkt ut som i våra hem.
Gamla staden omgärdas av en mur. Om du varit i Visby någon gång kan jag säga att Rhodos gamla stad och mur vida överträffar Visby.

Åter till närheten av hotellet har du massor av affärer, barer, restauranger mm av olika slag. Så det är skönt att ta en promenad efter maten.

Och överallt ser du det blå havet. och vill du inte bada i havet så har du alltid poolerna att ta till. En av poolerna är lagom för de minsta, trots att den är ganska stor.

Rummen är ganska bra och har som tur luftkonditionering. En del klarar av att dricka vattnet. Vi tog dock med våra flaskor till varje måltid och fyllde på dessa där. För vatten går åt. Det är varmt och det slinker ner en och annan drink, vin eller öl. Så ett gott tips är att hälla i dig vatten när du kan. Annars kan du bli rätt dålig i slutet på veckan när kroppens reserver tar slut.