En kryssning till Tallin

Vi gjorde i juni 2003, tillsammans med två goda vänner en resa med Birka Princess till Tallinn. Efter en bussresa till terminalen och en öl på en närbelägen restaurangbåt bar det iväg över Östersjöns vågor.

På kvällen åt vi smörgåsbord och såg ut över en mycket vacker skärgård.
På morgonen anlände vi till Tallinn. Efter frukost promenerade vi hela dan i stan. Först passerade vi stadsporten.

Den inre delen av stan har man restaurerat och måla så att det är mycket vackert. Dock har man lite för många souveniraffärer
Överallt var det fräscht och målat. Mycket i pastellfärger. Om man har målat det på det viset för att locka turister, eller om staden ursprungligen hade dessa färger vet jag inte.

En magnifik kyrka låg i staden som till stor del omgärdades av en stadsmur. Ska du handla mat eller dryck med dig hem kan jag rekommendera ett mindre varuhus som ligger utanför stadsmuren. Mot hamnen till, dock till höger om båten. Där hade de nästan allt. Annars går det bra att få mat på stadens restauranger. Dock tycks man ibland får vänta ganska länge. Dessutom har en del människor inte lärt sig den västerländska vänligheten man bör ha i en affär.
Annars är det helt OK att besöka Tallinn. Det är rent på många ställen och mycket att se. Maten är i vissa fall lite annorlunda, men det ska det å andra sidan vara. Vill du prova på så gå till www.birka.se